Agustí Rius i Borrell
Sabadell. Monografia
Biblioteca Sabadellenca
1929

"Privilegi d'aigües.- Per mediació d'aquesta senyora [la reina Elionor] la universitat de Sabadell, que estava necessitada d'aigües tant per l'ús domèstic com per la insdústria, aconseguí que el rei D. Pere IV concedís en 28 de desembre de 1367, graciosament i perpètuament, l'aprofitament de les aigües de la font anomenada de la Rosella, i d'una altra d'immediata, situada en un torrent del terme de Terrassa, avui de Sant Julià d'Altura, sobre el mas Ustrell, amb el corresponent permís per a la construcció d'aqüeductes i canyeries per a llur conducció, mitjançant el pagament del valor, taxat per perits, de les terres incultes o cultivades que atravessessin." (p. 63-64)

Miquel Carreras
Elements d'història de Sabadell
Ajuntament de Sabadell
1932

"El 28 de desembre de l'any 1367, el rei Pere, per contemplació de la seva muller, va donar a Sabadell les aigües que brollaven de la Font de la Rossella i d'una altra sense nom, properes i situades en la parròquia de Sant Julià d'Altura, en terres de la casa Ustrell." (p. 134)

Josep Baqués
Robert Baró
Gent nostra als carrers de Sabadell
Ajuntament de Sabadell
1995

"Miquel Ustrell i Serrabogunyà Sabadell, 1850-1924

Propietari agrícola. De molt jove es va iniciar en el treball agrícola. Era propietari de la masia de Ca n'Ustrell. Intervingué activament contra la plaga de la fil·loxera i a favor de la modernització i la mecanització de les tasques agrícoles. Fou un dels principals promotors de la carretera que uneix Sabadell amb Matadepera. En terrenys de la seva propietat, foren trobades restes d'una necròpolis i d'un poblat romà i moltes d'aquestes peces es troben al Museu d'Història de Terrassa perquè en aquella època Sant Julià d'Altura, que és on es trobaren, formava part del municipi de Sant Pere de Terrassa."

Altres fonts bibliogràfiques

Ricard Simó i Bach
100 sabadellencs en els nostres carrers
Editorial Ausa
1984